Min caddie Karl-Olof     

Alla golfare vet att om man ska bli framgångsrik i golf måste man ha en mycket duktig caddie. Efter att ha scannat hela marknaden för många år sedan valde jag Karl-Olof. Mina motståndare (sponsorer) vet vilken otrolig nytta jag haft av honom. Han har stegat banorna, burit mina instrument och gjort bra val i svåra situationer.

Tyvärr är han omåttligt förtjust i Calvados och konsumtionen har dessvärre ökat dramatiskt den senaste tiden vilket resulterade i ett beslut  att upplösa samarbetet. Dessbättre har vi nu den 7 oktober 2007 enats (efter svåra förhandlingar i Arbetsdomstolen) om att fortsätta det tidigare så vinstgivande samarbetet. Sponsorer, tävlingsarrangörer m.fl. har utryckt sin stora lättnad och glädje över att konflikten är löst.

Men Karl-Olof som nyligen skrevs ut från behandlingshem där han förvarats för att bota sitt långvariga spritmissbruk har tyvärr återigen återfallet.  Det var med stor förväntan som jag skulle hämta Karl-Olof på järnvägsstationen i Ängelholm. Han skulle bära bagen åt mig i Ängelholms Trucksäljargolf med Batteriunionen AB som stor sponsor. Hittade honom helt utslagen (se bilden)  bakom rangerbangården tillsammans med en ökänd affärsman, Bo Flor, i batteribranschen.

Mitt arbetsgivaransvar för Karl-Olof är avslutat men jag önskar inget mera än att han ska komma på fötter igen. Skrev idag nedanstående (öppna) brev till honom - kanske det kan få honom att förstå att han måste göra något åt sin situation.

 

Karl-Olof!

Skriver detta för att tala informera att jag stöder dig i din kamp. Du ska på inget sätt känna någon ytterligare press på dig i din match mot spriten. Mitt förslag om en gemensam nykter oktober var tänkt  sporra dig till ett nyktert liv. Känner så väl igen, från andra fall, förnekelse, förklaringar, besök av bekanta  att tillfället att sluta är illa valt mm.

Det kanske så här till en början är svårt för dig att tänka en vardag utan sprit. Låt mig föreslå att du får dricka vin var dag men att du avstår från starksprit varannan dag. Skulle det vara en öppning?

Vad Du än gör och beslutar Karl-Olof så ska du veta att jag stöttar dig.

Ber om min hälsning till och låt mig uttrycka min sympati med dina barn. Om det kan vara någon tröst ska de veta att de delar sitt öde med tusentals i Sverige.

Hälsningar från vännen och brodern,

Ove 

 

 
   
   
   
   
   
   
   

Årets tävlingssäsong är avslutad!

Min caddie Karl-Olof har  visat missnöje med att hans 10% av vinsten inte räcker att stå kostnader för resor och hotell mm. Han önskar bättre resultat och mera vinstmedel att dela på. Jag har uppmanat honom att anpassa utgifterna efter inkomsterna vilket resulterat i att han cyklar till tävlingarna och lever som en bagpacker. Här ses han vila och koppla av inför den kommande säsongen.

 

   
Omtänksam, generös och vänlig - mitt signum - tog jag med mig Karl-Olof till Köpenhamn och Ida Davidsen för att försöka få honom att äta upp sig lite. Naturligtvis borde jag förstått att mina ansträngningar inte skulle vara till någon nytta. Maten cederade han men däremot konsumerade han en mängd pilsner och snaps. "Det  innehåller ju också mycket kalorier" förfäktade Karl-Olof

   
Karl-Olof har begärt /krävt/ att hans "svar" efter vårt besök hos Ida ska publiceras. Nyheterna som är en förespråkare för det fria och sanna ordet erbjuder alltid publicering av debattinlägg om inte vår intelligenta och omdömesgilla redaktion bedömer att inlägget kan vara till skada för skribenten.  I detta fall var det ytterst tveksamt men bättre att ta risken ansåg redaktionen.

I ett tidigare inte publicerat brev från Karl-Olof avslöjar han sina sjukliga schizofrena symtom. Han skrev:   

"Tankar på hämnd har snurrat i min skalle senaste dygnet. Ett raffinerat sätt vore kanske att manipulera
din "skönsång" på min hemsida genom att höja tonläget ett par oktaver så att du i all din virila manlighet
framstår som en fjollig kastrat."

Besök gärna Karl-Olofs hemsida och lyssna min min skönsång. Klicka här.

 

Karl-Olof, min av mig avlönade caddie, skriver:
 

Bäste Bror!

 
Efter påstötning från min son Karl-Fredrik kastar jag mig över datorn för att koppla upp mig och läsa den beryktade och infama skandalblaskan Calvadoscafé.
Givetvis får jag mina fördomar bekräftade. Jag finner, pro primo; smygtagen bild på undertecknad när jag försöker vila och hämta krafter inför nya ansträngande uppdrag såsom caddie. pro secu'ndo; lögnaktiga beskrivningar  av en uppskattad resa till Köpenhamn.
 
Citat: "Maten cederade han men däremot konsumerade han en mängd pilsner och snaps"
 
Väluppfostrad som jag är försökte jag så gott det gick att hålla Bror sällskap vad det gäller intag av pilsner och snaps. Beträffande kaloriintag var det stört omöjligt att hålla steg med en man med en aptit likt Gargantua.
Om Bror hade varit lite mer uppmärksam på föreläsningarna i rättshistoria så hade han kanske inhämtat uttrycket "Cedera bonis" vilket betyder att man "afstår all sin egendom till borgenärernas förnöjelse". Det var detta jag gjorde när jag avstod de fetaste köttbitarna.
 
Att på något sätt få en rättelse i Brors blaska ser jag som en omöjlighet varför jag med detta brev endast vill för Bror påpeka och upplysa om min syn på denna vår trevliga utflykt.
 
Högaktningsfullt
K-O Björkhem

 

   

När jag nyligen besökte Karlshamn och på nattkröken förirrade mig in i de skumma kvarteren  hittade jag ett "hål i väggen". En suspekt bar som efter närmare undersökning visades drivas i min caddies regi! Karl-Olof informerade mig senare att hans målsättning är att även servera smörrebröd a la Ida Davidsen i Köpenhamn. Läs mera  IDA
Efter förra årets erbarmliga arbetsprestation av Oves caddie Karl-Olof Björkhem önskade Ove strama upp regler och förutsättningar inför kommande år. Ove bjöd därför mycket frikostigt Karl-Olof och dennes agent Göran Larsson till Köpenhamn för att umgås och "känna på varandra". Ove var naturligtvis efter förra året mycket observant på Karl-Olofs intag av starka drycker. Hade tre månader på torken haft avsedd verkan? Bilder och bildtexter nedan får tala för sig själva.
 
Redan på perrongen i Malmö observerade Ove att både Karl-Olof och hans nya agent Göran Larsson var "något" överförfriskade. Karl-Olof plockade genast efter tåget startat med destination Köpenhamn fram en stor mängd småflaskor vars innehåll glatt inmundigades.
   
Karl-Olof har dessvärre aldrig kunnat läsa en banguide. Ove har alltid fått fel information om avstånd med mera. Väl i Köpenhamn tog Karl-Olof på sig ansvaret för att att sällskapet kom till det planerade näringsstället. Som framgår av bilden hade den "unge" mannen inte en aning om hur han skulle leta sig fram. När det uppmärksammades att K-O läste i en karta över Stockholms skärgård tog sällskapet en taxi för en förmögenhet. 
   

Efter fem pilsner fick K-O uppsöka en dunkel lokal. Ove informerade Göran att något kontrakt förmodligen inte var aktuellt.

   
Göran bad att få diskutera den uppkomna situationen enskilt med K-O. De förflyttade sig till Copenhagen Corner. Stämningen var, som framgår av bilden, mycket dämpad.
   

Karl-Olof konfronterades med alla sina misstag och lovade bot och bättring.

   

Resultatet av 20 års Calvadosmissbruk!

   

Agenten ringde intensivt för att få hjälp med att rädda kontraktet.

   

Men vad hjälpte det? Karl-Olof "smuttade på sin tredje Calvados och solen stod högt på himlen. 

   

Den fjärde!

   

Med stor hjälp av Tivolis personal lyckades vi placera Karl-Olof i en vagn. Efter 20 turer slets han ur vagnen. Ingen kunde se någon skillnad på Karl-Olof mot när han lyftes i densamma.

   

Tillnyktrad efter en natt i Tivolis arrest läser en bekymrad Karl-Olof den digra anklagelseakten.  

   

Förfallet är fullständigt! Efter 20 års nikotinstopp köper han sig en Havanna!